FAQ
PILOTUDDANNELSERNE
PILOTUDDANNELSERNE
Hvorfor skal jeg vælge Copenhagen AirTaxi som uddannelsessted?
At vælge pilotskole kan være et stort valg. Her kan du læse om nogle af de fordele, vi og vores elever er rigtig glade for.
- Vi gennemfører uddannelsen i mindre hold, da det giver den bedste indlæring og et bedre fokus på den enkelte elev. De små hold er også med til at sikre at du kan blive færdig inden for tidsrammerne (18-24 mdr.) – dermed får du også størst udbytte af din investering.
- Vores høje beståelsesprocenter opnås gennem engagerede elever og vores airline-erfarne instruktører. Vi er ligeledes den pilotskole i landet der har sendt flest piloter på vingerne og har et solidt netværk i flybranchen som det største General Aviation selskab i Danmark.
- Vi er landets eneste pilotskole der samtidig driver flyselskab – også i Grønland. Derved kan vi tilbyde eleverne vores unikke jobgaranti, som mange takker ja til efter uddannelsen.
- Tager du en erhvervspilotuddannelse, får du hos os, som den eneste skole i landet, også dit eget PPL (privatpilotcertifikat) med. Det betyder at du kan flyve med venner og familie under og efter uddannelsen.
- Vi holder selv en række simulatorer, og til forskel fra andre pilotskoler, benytter vi de samme “full-motion” Boeing 737 simulatorer som de store flyselskaber. Det ruster dig bedre til procedurerne og line-trainingen som flyselskaberne holder efter ansættelse. Din MCC-JOC simulator rating, indeholder derudover flere simulator-timer end det normale MCC-kursus.
- Endelig bør vi nævne, at du ikke betaler forud for din uddannelse hos os – men efter aktuelt forbrug (“pay-as-you-go”). Det er en del af din sikkerhed for, at du rent faktisk får den aftalte ydelse.
Du kan høre mere om vores fordele til vores informationsmøder.
Hvordan fungerer jeres jobgaranti?
Langt de fleste tidligere elever arbejder i dag forskellige steder i verden hos de store luftfartsselskaber. Mange vælger at bruge et job hos os, som trinbræt til deres efterfølgende airline-job. Andre vælger også at gøre en længerevarig karriere hos os.
Som landets eneste pilotskole der har tilknyttet flyselskab, har vi løbende brug for nye erhvervspiloter til mange forskellige slags flyvninger. Vores tidligere elever flyver til dagligt alt fra international taxaflyvning, ruteflyvning eller som instruktører hos os.
Copenhagen AirTaxi flyver taxaflyvning i hele Europa. Her uddanner og ansætter vi egne elever til First Officer, og senere Kaptajn. Hele året flyver vi ruteflyvning (med flere daglige afgange om sommeren) fra Roskilde til Anholt og Læsø med øboer og turister. Her ansættes nye piloter hver sæson. Vi flyver rundflyvning i Danmark året rundt, og i sommerperioden flyver vi også rundflyvning på Grønland gennem vores tur-operatør AirZafari. En del vælger derfor at takke ja til en sæson eller to på Grønland, hvor de flyver blandt nogle af verdens smukkeste områder. Herudover uddanner og ansætter vi løbende tidligere elever som flyveinstruktører på skolen.
I vores samarbejde med danske VIP-charterflyselskab Global Reach Aviaiton, flyver vi CRJ-200 og CRJ-900. Fra 2021 flyver vi charter fra Danmark på Boeing 737 gennem flyselskabet Airseven. Begge samarbejder har åbnet op for fremtidige muligheder for vores nyuddannede erhvervspiloter.
Består du alle dine teorifag og praktiske prøver overfor Trafikstyrelsen første gang, tilbyder vi minimum en sommerkontrakt til fx vores ruteflyvning eller som First Officer på taxaflyvning fra Roskilde, ud i hele Europa. Om din drøm er en karriere i de små fly eller i de store flyselskaber, er det en smart måde at opbygge din erfaring og CV – samtidig med at du er tæt på hjemmet.
Typisk vælger 60-70 % af vores elever, at takke ja til et job hos os efter uddannelsen.
Hvad betyder integreret og modular uddannelse?
Integreret betyder, at du går på skolen som fuldtidsstudie. Uddannelsen tager ca. 2 år, hvis du vil uddanne dig til pilot på fly. Foretrækker du uddannelsen til helikopterpilot, så tager den kun 14 måneder. Du kan modtage SU under din uddannelse, og til daglig bærer du uniform på studiet.
Modular betyder, at du gennemfører uddannelsen sideløbende med dit daglige arbejde. Denne uddannelse tager normalt 3-4 år, hvis du vil blive pilot på fly, og normalt 1-2 år, hvis du vil være helikopterpilot. Varigheden afhænger også af, hvor meget tid du kan afsætte i løbet af en uge.
Hvad skal jeg have på plads før uddannelsen til erhvervspilot?
- Uddannelse:
Der stilles ikke krav til hverken studentereksamen, HF eller lignende. Efterhånden anser de større flyselskaber dog, at det er en fordel ved ansættelse.
- Optagelsesprøve:
For at starte på en pilotuddannelse, skal du bestå en optagelsesprøve. Prøven er et myndighedskrav der sikrer at du har mulighed for at gennemføre uddannelsen. Den består af engelsk og matematik, svarende til C-niveau på gymnasiet. Prøven indeholder også almen instrumentforståelse og en kort samtale. Den varer ca. 2 timer og er tilrettelagt med piloter i bl.a. SAS og Jettime, og rummer derfor elementer fra flere selskabers adgangskrav. Som noget nyt, kan du nu selv vælge den dato og tidspunkt der passer i din kalender.
- Medical:
Det er en fordel hvis du er i forholdsvis god form, som vil give dig overskuddet til at lære en masse ny viden, uden at køre hurtigt træt. Inden uddannelsesstart skal du også forbi en flyvelæge som kan udstede det obligatoriske helbredstjek ‘Medical Class 1’. På www.trafikstyrelsen.dk kan du se en fortegnelse over, de godkendte læger – husk at bestille i god tid, da der kan være ventetid.
Du må godt bruge briller og kontaktlinser, så længe du kan opnå normalt syn med en mindre korrigering. Du må dog ikke være farveblind eller have andre synsforstyrrelser, som briller eller kontaktlinser ikke kan korrigere.
- Økonomi:
Du skal have styr på økonomien før uddannelsesstarten, så du ikke risikerer at skulle stoppe uddannelsen undervejs, fordi finansiering pludselig ikke er til stede. De fleste tager et banklån, så vi anbefaler at du forhører dig med fordelene hos de forskellige banker. Efter bestået optagelsesprøve kan vi sætte dig i kontakt med en bankforbindelse, som vi har lavet en god aftale omkring.
- Afprøv dine evner:
En god idé kan være at træne din logiske sans og hovedregning. Du kan evt. se en video på YouTube, der viser flys basale instrumenter. Læg mærke til hvordan flyets positioner (nose up/nose down, krængning) kan aflæses på instrumenterne, så du får lettere ved at afkode flyets positioner under instrumentforståelsen i optagelsesprøven.
Kan jeg få SU – i så fald hvor meget?
Vores integrerede pilotuddannelser til fly og helikopter er godkendt til forhøjet SU, da det er en selvbetalt uddannelse. Det betyder, at du udover grundsatsen har mulighed for at få et tilskud hver måned oveni din almindelige SU.
Læser du pilotuddannelserne modulært, eller læser til privatpilot, er det ikke muligt at få SU.
Satser for 2021 Hjemmeboende Udeboende SU Grundsats Minimum kr. 982,- Kr. 6.321,- Tillæg til SU Kr. 2.467,- Kr. 2.467,- SU-lån Kr. 3.234,- Kr. 3.134,- Sammenlagt Kr. 6.683,- Kr.11.922,- Du kan søge om SU-lån til at supplere med. Dette er et lån som er meget billigere end at låne i bankerne. Lånet afdrager man først på et år efter endt uddannelse. Er du hjemmeboende under uddannelsen eller søger om tillæg til SU eller et SU-lån er satsen afhængig af forældres indkomst indtil du er fyldt 20 år.
Kilometerpenge
Da der ikke går offentlig transport til Roskilde Lufthavn udover en enkelt bus engang imellem, er der stor chance for, at du også kan blive godkendt til at få kilometerpenge under uddannelsen. Se mere her.
Hvornår starter undervisningen?
Vi starter integrerede hold til fly- og helikopteruddannelserne tre gange om året: januar, maj og august. Du kan se de præcise datoer og tidspunkter her.
Hvad koster pilotuddannelsen?
Den integrerede uddannelse til erhvervspilot på fly koster 707.000 kr. Dette beløb er ekskl. diverse gebyrer til myndighederne bl.a. i forbindelse med aflæggelse af prøver over for myndighederne. Du kan læse mere om pilotuddannelsen på fly her.
Den integrerede uddannelse til erhvervspilot på helikopter koster 805.000 kr. og er ligeledes ekskl. diverse gebyrer til myndighederne. Du kan læse mere om pilotuddannelsen på helikopter her.
Foretrækker du at tilmelde dig den modulare uddannelse til pilot, så kan du se vores priser her.
Efter bestået optagelsesprøve kan vi sætte dig i kontakt med en bankforbindelse, som vi har lavet en god aftale omkring. Til vores informationsmøder, guider vi dig gennem de forskellige dele af uddannelsen og den samlede pris.
Hvordan foregår betalingen af uddannelsen?
Hos os betaler du altid med fakturering bagud i forhold til forbrug (“pay-as-you-go”). Det vil sige, at du først betaler for dine lektioner, efter at du har haft dem. Dog skal du betale et depositum ved start af erhvervspilotuddannelse på 15.000,- kr., som du får retur efter endt uddannelse.
Du betaler for den teoretiske og praktiske undervisning til os, mens prøverne, du skal aflægge over for myndighederne, skal afregnes direkte med myndighederne. Prøvegebyret fastsættes af samme myndigheder og udgør 28.000,- kr. for piloter til flyvemaskine og 19.000,- kr. for piloter til helikopter. (Priserne kan variere og er gældende pr. januar 2020).
Kan jeg bo på skolen?
Vi har skolekollegiet ‘CAT-House’ blot få meter fra skolen. Værelserne lejes ud som ikke-møbleret. Internet følger med i lejeprisen inkl. fællesareal i CAT-House. Derudover er det muligt at leje studieværelser til rimelige priser i byerne omkring lufthavnen.
Ligger du inde med flere spørgsmål, så hjælper vi dig gerne – se hvordan du kan kontakte os her.
Hvis ikke så kontakt os via kontaktformular eller ring til os.
Copenhagen AirTaxi A/S
CAT flyservice A/S
Københavns Lufthavn Roskilde
Lufthavnsvej 34 – 38
4000 Roskilde
Cvr 49667728
Tlf: 46 19 11 14