Det ligger i vores DNA, det der med at flyve

– KENNETH ARLY LARSEN, CEO

Copenhagen AirTaxi A/S (CAT) blev grundlagt i 1961 på Skovlunde Flyveplads. En livslang drøm om at flyve, fik luft under vingerne. Vi beskæftigede os med fotoflyvning, taxaflyvning og pilotuddannelse. I dag opererer vi fra Roskilde Lufthavn indenfor en lang række områder. Senest har vi dannet samarbejde med de danske flyselskaber Global Reach Aviation og Airseven, som opererer hos os.

Med 2. og 3. generation bag roret, er Copenhagen AirTaxi i dag landets ældste, og et af de førende selskaber indenfor general aviation. Vi opererer ca. 25 fly og helikoptere og beskæftiger vi knap 50 medarbejdere, fra piloter og instruktører til mekanikere og administrativt personel. 

En bred vifte af ydelser

Pilotuddannelser

Hvad enten du drømmer om at blive pilot på fly eller helikopter, kan du tage hul på drømmen hos os. Vi er landets eneste skole der tilbyder både erhvervspilot- og privatpilotuddannelser på fly og helikopter. Foretrækker du at læse til pilot ved siden af dit daglige arbejde, tilbyder vi desuden alle uddannelserne modulært, som et deltidsstudie med teoriundervisning på dag- eller aftenkurser.

Som den pilotskole i Danmark, der har sendt flest piloter på vingerne, ved vi hvordan man sikrer den bedst mulige pilotuddannelse. Uddannelserne er bygget op med målet om at give vores elever de bedste forudsætninger for at få et job efter endt uddannelse. Vi kører eksempelvis med mindre hold for at opnå en bedre indlæring og et større fokus på den enkelte elev. En god stemning, moderne skolefly og instruktører med airline-erfaring, er alt sammen med til at sikre den bedst mulige uddannelse. Et mindre hold sikrer også at du står færdiguddannet til tiden, fx 22-24 måneder som erhvervspilot. 

En del af uddannelsen foregår også i vores forskellige simulatorer. I det afsluttende MCC-JOC kursus benytter vi, til forskel fra andre pilotskoler, de samme simulatorer som de store flyselskaber. JOC er en udvidelse af MCC-kurset, hvor du får flere simulatortimer – til fordel for din fremtidige karriere. Med dine holdkammerater tager I derfor til SIMTECH i Dublin og træner i en Full Motion Boeing 737 simulator, som vil ruste dig bedre til procedurerne og line-trainingen i flyselskaberne.

I vores bygninger ligger desuden Airsevens hovedkontor, hvor deres operationer håndteres. Derfor tager du din pilotuddannelse i et aktivt miljø som det, du senere skal ud at flyve i.

Som Danmarks eneste pilotskole med tilknyttet flyselskab, kan vi helt unikt tilbyde vores elever job som pilot hos os efter endt uddannelse. Læs meget mere om vores jobgaranti her.

Vi ved at uddannelsen til pilot er en stor beslutning at tage. Derfor lægger vi stor vægt på vores værdier som pilotskole. Skolen bør ikke blot være et uddannelsessted, men også et værested. Vil du høre mere, så kom til informationsmøde og bliv klogere på uddannelsen og din fremtidige karriere. Vi glæder os til at se dig!

Taxaflyvning og charter

Hos Copenhagen AirTaxi kan vi skræddersy en flyvning til netop dit behov. Skal du hurtigt fra A til B, tilbyder vi en punktlig og direkte rejseform i kombination med personlig service ydet af vores professionelle piloter. Her benytter vi Super King Air 350 og til kortere flyvninger Partenavia P-68, Britten Norman Islander og Robinson R44 helikopter. Læs mere om vores taxaflyvninger her.

Airseven

Gennem flyselskabet Airseven, opererer vi tre Boeing 737, med besætning fra Airseven. Her flyves primært feriecharter fra Jylland til Sydeuropa i samarbejde med Primo Tours. Der tilbydes også ACMI-flyvninger og Ad-Hoc-charter på flyene.

Rutetaxa

Rutetaxa er Copenhagen AirTaxi’s ruteflyvning mellem Roskilde, Anholt og Læsø. Her flyver vi feriegæster og øboere mellem øerne, med op til 42 ugentlige afgange. Med en flyvetid på blot 35 min. til Anholt og 55-75 min. til Læsø, sparer du mindst 5 timers transporttid i forhold til andre transportformer. Ruten er en af Danmarks ældste og flyves med vores to Britten Norman Islandere. Se mere på www.rutetaxa.dk

Rundflyvninger

Hos Copenhagen AirTaxi tilbyder vi unikke oplevelser med vores rundflyvninger i enten helikopter eller fly fra Roskilde Lufthavn. Vi har designet forskellige ruter, der alle viser Sjælland fra luften. Ombord vil vores dygtige og professionelle piloter fortælle om turen og seværdighederne over flyets indbyggede intercom system. På helikopterrundflyvningerne tilbyder vi eksempelvis ture over Roskilde, Køge eller København. Det er også muligt at skræddersy din egen rute. Du kan læse mere om rundflyvning i helikopter her.

Eget flyværksted

CAT Flyservice er vores flyværksted der udover køb og salg af fly, også står for vedligehold på vores egne såvel som private kunders fly. Vi yder professionel rådgivning og står for vedligeholdelse og management af vores kunders aktiver, med fokus på minimal værkstedstid og den bedst mulige økonomiske løsning, skæddersyet til vores kunders behov. Med vores nye Part 145 godkendelse, har vi mulighed for at servicere en lang række flytyper.