Det ligger i vores DNA, det der med at flyve

– KENNETH ARLY LARSEN, CEO

Copenhagen AirTaxi A/S, også kendt som CAT, blev grundlagt i 1961 af min far Arly Larsen. Dengang beskæftigede vi os hovedsageligt med fotoflyvning, taxaflyvning og pilotuddannelse på Skovlunde Flyveplads. Senere flyttede vi til Roskilde hvor vi i dag opererer. I dag sidder 2. og 3. generation bag roret hos Copenhagen AirTaxi, der dermed er landets ældste, og et af de største selskaber inden for general aviation, i Danmark. Vi beskæftiger mere end 40 medarbejdere, alt fra instruktører til mekanikere og administrativt personel.


Vores 3 hovedafdelinger

1: CAT’s pilotskole uddanner fremtidens piloter med fokus på den største kvalitet i undervisningen. Vi kører eksempelvis med mindre hold for at opnå en bedre indlæring og mere fokus på den enkelte elev. En god stemning, moderne skolefly og erfarne instruktører med airline-erfaring, er alt sammen med til at sikre en uddannelse, der kan sende eleverne bedst muligt på vingerne.
.
2: CAT’s flyservice er vores flyværksted der udover køb og salg af fly, også står for vedligehold på vores egne såvel som private kunders fly. Vi yder professionel rådgivning og står for vedligeholdelse og management af vores kunders aktiver, med fokus på minimal værkstedstid og den bedst mulige økonomiske løsning, skæddersyet til vores kunders behov. Med vores nye Part 145 godkendelse, har vi mulighed for at servicere en lang række flytyper.
.
3: CAT’s luftfartsselskab bestræber sig på at yde en punktlig og direkte rejseform i kombination med personlig service ydet af vores professionelle piloter, hvad enten det er ruteflyvning, fotoflyvning eller VIP-taxaflyvning. Vi operer en af Danmarks ældste flyruter, med op til 42 ugentlige afgange på ruten Roskilde – Anholt – Læsø.
.

Om pilotuddannelsen

Hvad enten du drømmer om at blive pilot på helikopter eller flyvemaskine, kan du få certifikat til begge dele hos os. Vi uddanner både privatpiloter og erhvervspiloter. Uddannelsesforløbet kan vælges som fuldtidsstudie (Integreret) eller deltidsstudie (Modular) og der afholdes teoriundervisning som enten dagkursus eller aftenkursus. Læs meget mere om vores pilotuddannelser på www.aircat.dk.
.

Træningsfaciliteter

Idag råder vi over en stor og alsidig flyflåde med moderne avionics – nøje udvalgt for at give vores pilotelever den bedste træning. Derudover bruges vores simulatorer også som et led i uddannelsen. Vi benytter simulatorer med fuld glascockpit og en fuld certificeret Boeing 737 simulator, for at ruste dig bedst muligt til procedurerne i de store selskaber.
.

Vores dygtige medarbejdere

Vi ved at uddannelsen til pilot er en stor beslutning at tage. Derfor lægger vi stor vægt på vores værdier som pilotskole og kan dermed sikre at vores medarbejdere, uanset om de er freelance eller faste, er grebet af en passion for flyvning og for undervisning i instruktørfaget. Vi har som mål at give den bedste kvalitet i undervisningen uanset om det er flyvning eller teori. Skolen bør ikke blot være et uddannelsessted, men også et værested.
.

DNA

Det ligger i vores DNA. Og vi ønsker at det også ligger i vores elevers DNA. Derfor tilbyder vi jobgaranti efter din erhvervspilotuddannelse. Består du alle dine teorifag og praktiske prøver overfor Trafikstyrelsen første gang, tilbyder vi minimum en sommerkontrakt på fx vores Rutetaxa, rundflyvning eller taxaflyvning i hele Europa. Vi ansætter egne elever til First Officer, og senere kaptajn, på vores nye Pilatus PC-12 turboprop fly. Herefter kan vi tilbyde First Officer på en af vores CRJ-200, som vi flyver i samarbejde med Global Reach Aviation. Om din drøm er en karriere i de små fly eller i de store flyselskaber, er det en smart måde at opbygge dine flyvetimer og CV – alt imens du er tæt på hjemmet!
.

Typisk vælger 60-70 % af vores elever, at takke ja til et job hos os efter uddannelsen.

.
Skal din drøm om at blive pilot blive til virkelighed og du ønsker den bedste kvalitet i din uddannelse, så tøv ikke med at kontakte os. Vi står altid til rådighed til at besvare dine spørgsmål og til at tage imod dig, hvis du ønsker at komme og besøge os på skolen.